Voor 4 personen
Wat heb je nodig :
1 kg wortels
200 gram spinazie
2 ui
1 limoen
2 teen knoflook ( als je van knoflook houd , kun je iets meer in doen )
200 ml kokosmelk
2 eetlepel kokosolie
1 liter water
2 eetlepel gele curry pasta
Hoe maak je het klaar :
1. Snij de ui fijn en pers knoflook boven in de pan. Bak dit met kokos olie .
2. Schil met dunschiller de wortels en snij ze in stukjes van 2 cm ongeveer
3. Doe dit toe bij de ui en knoflook in de pan
4. Doe de gele curry erbij in en bak dit kort mee
5. Doe nu het water en de kokosmelk toe.
6. Zet het vuur iets hoger en breng de soep aan de kook. Snij de limoen door de helft
7. Knijp de 2 helften limoen uit boven de soep en laat deze nu een paar minuten mee koken zachtjes
8 Maak de soep vlak voor deze klaar is. Fijn met een staafmixer, roer daarna de spinazie er doorheen met de lepel roeren
9 Als spinazie wat geslonken is , niet helemaal weg is
Eet smakkelijk
Als wortels niet helemaal fijn worden is niet erg. Is erg lekker 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten